bulbby logo

Product successfully added to your shopping cart

Quantity

There are 0 items in your cart. There is 1 item in your cart.

Product successfully added to your shopping cart

Quantity

There are 0 items in your cart. There is 1 item in your cart.

Free shipping on all orders over €60,- Excellent quality Express order possible Design it yourself!

Stagiaire aan het woord: Chloë

We willen jullie regelmatig op de hoogte houden van alles wat er zich bij Bulbby afspeelt en dit keer doen we dat door het woord aan 1 van onze stagiaires te geven! Chloë liep 5 maanden stage op de grafische afdeling en vertelt jullie graag hoe ze dat vond en hoe haar dagen bij Bulbby eruit zagen!

Stagiaire Chloe

Stage lopen bij Bulbby

Hi! Mijn naam is Chloë en in deze blog vertel ik jullie meer over het leven als ‘stagiaire grafisch vormgeving’ bij Bulbby. Een goed leven, moet ik zeggen. Ik kan het jullie allemaal aanraden!

Ik ben hier terechtgekomen via een online stage platform. Ik zag de vacature van Bulbby online staan en dacht: bellen en hopelijk mag ik dan op gesprek komen! Op een hele warme dag had ik mijn sollicitatiegesprek. Ik had mijn nette kleren aan getrokken en ben met mijn laptop en portfolio map op de fiets gestapt. Eenmaal aangekomen mocht ik mee naar boven, naar het kantoor van Ellen (eigenaresse van Bulbby) waar ik een goed gesprek had met haar en met Ester (mijn praktijkopleider). Het was een fijn gesprek, ik kon mezelf zijn en het gesprek verliep soepel. Ik hoefde mijn portfolio niet eens te laten zien omdat Ellen en Ester mijn website van tevoren al hadden bekeken en daar waren ze enthousiast over! Dat was natuurlijk een leuk compliment.

5 dagen, 160 uur per maand

De werkdagen bij Bulbby beginnen om 08:30 en duren tot 17:00. Het werd me al snel duidelijk waarom we om 08:30 beginnen, want ik merkte aan mezelf dat ik om 09:00 pas echt in mijn opdracht gedoken ben en lekker aan het werk ben. Tussen 08:30 en 09:00 druppelen de mensen binnen, maar ik vind het fijner om er voor 08:30 te zijn. Even thee zetten, de ramen openen en mijn stagemap bijwerken. Op het moment dat Ester er is, vertel ik haar welke opdrachten ik heb afgerond en dan overleggen we aan welke opdrachten ik vervolgens verder ga werken. Ontwerpen, ontwerpen, ontwerpen. Ook een leuk weetje: af en toe doe ik ook de productfotografie!

De opdrachten die ik uitvoer, staan in een bestand genaamd: working document. Dit is een bestand dat Ellen bijhoudt en daarin staat een gigantische lijst met allemaal opdrachten die voltooid moeten worden. Je hoeft je bij Bulbby echt niet te vervelen. Dat is een groot voordeel: ik kom hier immers om te leren en niet om niets te doen.

Plannen moet je willen en kunnen, want zonder planning kom je nergens. Dit geldt overigens binnen veel bedrijven. Het maken van een planning is een kunst, maar je aan de planning houden is een nog veel grotere uitdaging. Binnen Bulbby leer je in ieder geval goed plannen en hier heb je de rest van je leven wat aan. Tijdens mijn stage heb ik social media posts gemaakt. Facebook en Instagram zijn de voornaamste platformen waarop Bulbby actief is en voor deze twee platforms heb ik dan ook posts ontworpen. Verder heb ik ontelbaar veel logo’s ontworpen, voor op de producten die wij verkopen. Daar ben ik heel erg blij om! Ik wilde stage lopen binnen een bedrijf waar ik veel kon ontwerpen en dus veel kon leren en dat is zeker gelukt!

Ik heb met heel veel plezier stage gelopen bij Bulbby en kan het iedereen aanraden!

In order to give you a better service Bulbby uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.